İspanya

Yüzyıl Turizm, bireysel ve kurumsal seyahat hizmetleri sunmaktadır.+Yüzyıl Turizm uçak bileti, vize ve konaklama hizmetleri sunmaktadır.+3 aylık tek girişli ticari Rusya vizeniz 17 günde hazır.+1 yıllık çok girişli ticari Rusya vizeniz 25 günde hazır.

İspanya Vizesi

İspanya bir Schengen ülkesidir. Bu yüzden İspanya için gerçekleştireceğiniz vize başvurusu sonucunda alacağınız vize bir Schengen vizesidir. İspanya için almış olduğunuz bu vize ile geçerlilik süresi boyunca İspanya ve diğer tüm Schengen ülkelerine giriş yapabilme hakkına sahip olursunuz. Yine de size verilen Schengen vizesinin tek ya da çok girişli olmasına dikkat etmeniz gerekir. Tek girişli olması halinde 1’den fazla kez giriş çıkış yapmanıza müsaade edilmez. İspanya Schengen vizesi başvurunuz için gereken evraklara aşağıda ulaşabilirsiniz. Meslek grubunuza göre İspanya vize başvurusu için istenen belgelerde değişiklik olabileceğine dikkat ediniz. İspanya Turistik Vizesi İspanya Turistik Vize / Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler
Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı ve İspanya konsolosluğuna hitaben gidiş amacını belirten orijinal vize talep dilekçesi.
Şirketin imza sirküleri fotokopisi.
Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi.
Seyahat sağlık sigortası.
Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfalarının fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
Vergi levhası fotokopisi.
Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
Varsa tapu fotokopisi ve araç ruhsatı fotokopisi.
Otel rezervasyonu.
Uçak bileti rezervasyonu.
Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi. İspanya Turistik Vize / SSK’ya Bağlı Olarak Maaşlı Çalışanlar
Vize başvuru formu – başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
Şirketin antetli kağıdına İspanya başkonsolosluğuna hitaben orijinal vize talep dilekçesi ve gidiş amacını belirten kaşeli ve yetkilisi tarafından imzalanmış.
Şirketin imza sirküleri aslı ve fotokopisi süresi geçmemiş.
Vergi levhası fotokopisi.
Son 3 ayın faaliyet belgesi aslı ve fotokopisi ticari ve sanayi odasından.
Ticaret sicil gazetesi aslı ve fotokopisi.
Yeni çekilmiş 2 adet resim arka fonu beyaz.
Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri güncel tarihli ve hesap hareketli ve bakiyesi bulunan.
Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi.
Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfalarının fotokopileri ve 60. sayfa yani Kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
Otel rezervasyonu.
Uçak bileti rezervasyonu.
Sahibi tarafından imzalanmış pasaport, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
SSK işe giriş bildirgesi yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir.
Son 3 ayın maaş bordrosu.
SSK’lı hizmet dökümü. İspanya Turistik Vize / Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri
Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
Firmanın antetli kağıdına İspanya konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılmış ve gidiş amacını belirten orijinal vize talep dilekçesi.
Firma sahibinin imza beyannamesi fotokopisi.
Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
Konsolosluk pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası var ise fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
Faaliyet belgesi aslı ve fotokopisi ticari ve sanayi odasından son 3 ayın.
Otel rezervasyonu.
Uçak bileti rezervasyonu.
Pasaport –sahibi tarafından imzalanmış, Temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi.
Tapu fotokopileri.
Araç ruhsatı fotokopisi.
Vergi levhası fotokopisi. İspanya Turistik Vize / Avukatlar-Doktorlar-Eczacılar-Diş Hekimleri-Mühendisler
Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
Şirketin antetli kağıdına İspanya başkonsolosluğuna hitaben orijinal vize talep dilekçesi ve gidiş amacını belirten kaşeli ve yetkilisi tarafından imzalanmış.
Vergi levhası fotokopisi.
Ticaret sicil gazetesi aslı ve fotokopisi.
Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi.
Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası ile 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopileri.
Otel rezervasyonu.
Uçak bileti rezervasyonu.
Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi.
Tapu fotokopileri
Araç ruhsatı fotokopisi
Faaliyet belgesi aslı ve fotokopisi bağlı bulunduğu meslek odasından. İspanya Turistik Vize / Devlet Dairesinde Çalışanlar
Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
İspanya konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılmış ve gidiş amacını belirten orijinal vize talep dilekçesi.
Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
Orijinal görev yazısı bağlı olduğu makama İngilizce veya İspanyolca olarak yazılmış.
Resmi kurum görev kimlik fotokopisi önlü arkalı.
Maaş bordrosu son 3 ay.
Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
Seyahat sağlık sigortası poliçesi
Konsolosluk pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfaların fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
Otel rezervasyonu
Uçak bileti rezervasyonu
T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi
Tapu fotokopileri.
Araç ruhsatı fotokopisi. İspanya Turistik Vize / Emekliler
Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
İspanya konsolosluğuna hitaben İspanyolca veya İngilizce olarak yazılmış orijinal vize talep dilekçesi.
Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfalarının fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
Otel rezervasyonu.
Uçak bileti rezervasyonu.
Pasaport – sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi.
Tapu fotokopileri.
Araç ruhsatı fotokopisi.
Emeklilik cüzdanının veya kartının fotokopisi.
Emeklilik maaşı aldığı banka kartı veya banka cüzdanının fotokopisi aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı. İspanya Turistik Vize / Ev Hanımları
Vize başvuru formu, başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi.
Eşine ait iş evrakları.
Tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını belirten İspanya Konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılmış orijinal dilekçe.
Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfalarının fotokopileri ve 60. sayfa yani Kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
Otel rezervasyonu.
Uçak bileti rezervasyonu.
Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi.
Tapu fotokopileri.
Araç ruhsatı fotokopisi. İspanya Turistik Vize – Öğrenciler
Vize talep formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
Ebeveynler tarafından yazılmış orijinal vize talep dilekçesi İspanya Konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılmış.
Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri
Seyahat sağlık sigortası
Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfalarının fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
Otel rezervasyonu
Uçak bileti rezervasyonu
Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi
Tapu fotokopileri.
Araç ruhsatı fotokopisi.
Öğrenci belgesi
Muvafakat name; konsolosluk tek başına yada anne – babadan herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için, noter onaylı orijinal muvafakat name istemektedir.
Ebeveyn’lere ait iş evrakları İspanya Ticari Vizesi İspanya Ticari Vizesi Şirket Ortakları / Sahipleri İçin
Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı ve İspanya Konsolosluğuna hitaben gidiş amacını belirten orijinal vize talep dilekçesi.
Davetiyenin orijinali ve fotokopisi – İspanya’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye.
Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi.
Seyahat sağlık sigortası poliçesia
Konsolosluk pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası ile daha önceden alınmış schengen vizelerinin fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
Vergi levhası fotokopisi.
Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
Faaliyet belgesi aslı ve fotokopisi ticari ve sanayi odasından son 3 ayın.
Otel rezervasyonu.
Uçak bileti rezervasyonu.
T.C kimlik yazılı nüfus cüzdanı fotokopisi. İspanya Ticari Vize SSK’lı Çalışanlar İçin
Vize başvuru formu – başvuru sahibi tarafından doldurulup bizzat imzalamalıdır.
Şirketin antetli kağıdına İspanya başkonsolosluğuna hitaben orijinal vize talep dilekçesi ve gidiş amacını belirten kaşeli ve yetkilisi tarafından imzalanmış.
Şirketin imza sirküleri aslı ve fotokopisi süresi geçmemiş.
Vergi levhası fotokopisi.
Faaliyet belgesi aslı ve fotokopisi ticari ve sanayi odasından son 3 ayın.
Davetiye – İspanya’daki görüşmeye gidilecek firmadan İngilizce yada İspanyolca yazılmış davetiye ve davetiyenin içeriğinde İspanya’daki firmanın adresi- telefon numarası vb bilgilere yer verilmesi gerekmektedir. ayrıca başvuru sahibinin İspanya da kaç gün kalacağı ve ne sıklıkla gitmesi gerektiği ziyaretin sebebinin belirtilmesi gerekmektedir.
Ticaret sicil gazetesi aslı ve fotokopisi.
Yeni çekilmiş 2 adet resim arka fonu beyaz.
Banka hesap cüzdanları aslı ve fotokopileri.
Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi ve dairesinden alınmış orjinal ve yeni tarihli Nüfus Kayıt örneği
Seyahat sağlık sigortası poliçesi.
Pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfası ile daha önceden alınmış schengen vizelerinin fotokopileri ve 60. sayfa yani kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
Otel rezervasyonu.
Uçak bileti rezervasyonu.
Pasaport – sahibi tarafından imzalanmış, temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
SSK işe giriş bildirgesi yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir.
Son 3 ayın maaş bordrosu.
SSK’lı hizmet dökümü. İspanya Öğrenci Vizesi İçin
Pasaport en az 1 yıl geçerlilik süresi olmalı.
Öğrenci belgesi ya da türkiye’de son mezun olduğunuz okul diplomanız.
Yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf arka fonu beyaz.
Aylık 910 euro teminat.
Gidilecek eğitim kurumundan kabul mektubu.
Kurs veya okul masraflarının ödendiğine dair dekont.
Okulun veya kursun başlangıç ve bitiş tarihi.
Konaklama detayları ve haftada kaç saat eğitim görülecek.
Ailenizden tüm masrafları karşılayacaklarına dair belge.
Ailenizin geçim kaynakları ile ilgili belgeler.
Anne ve baba ya ait banka cüzdan fotokopisi,tapu fotokopisi.
Eğer 18 yaşından küçük ise anne ve babadan noter tasdikli muvafakat name.
Bütün tedavi masraflarını karşılayabilecek seyahat sağlık sigortası.
Uçak bileti rezervasyonu. İspanya Transit Vizesi
Asıl gideceği ülkenin vizesi veya oturma izni.
Uçak bileti veya hava yolu şirketinin rezervasyon teyidi.
Uçak bileti veya hava yolu şirketinin rezervasyon teyidi.
Seyahat sağlık sigortası.
Yeni çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf arka fonu beyaz.
İş evraklarınız ve şahsi evraklarınız tapu ,araç ruhsatı.
Konsolosluk pasaportunuzun ilk 4 ve temdit yapılan sayfalarının fotokopileri ve 60. sayfa yani Kimlik sayfasının fotokopilerini istenmektedir.
Pasaport sahibi tarafından imzalanmış, Temdit süresi en az 6 ay ve pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.
Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmış.
Evli olanlardan evlenme cüzdanı aslı ve fotokopisi
İspanya başkonsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi.