Çin Basın Vizesi (J1-J2)

Yüzyıl Turizm, kurumsal şirketlere ve acentelere B2B hizmetler verir.+Yüzyıl Turizm uçak bileti, vize ve konaklama hizmetleri sunmaktadır.+3 aylık tek girişli ticari Rusya vizeniz 17 günde hazır.+1 yıllık çok girişli ticari Rusya vizeniz 25 günde hazır.

Çin Basın Vizesi (J1-J2)

Çin Halk Cumhuriyeti’nde basın kuruluşlarının uzun süreli ikamet eden yabancı personelleri için verilen vize türü J1’dir. J2 vize türü ise; Çin’e kısa süreli röportaj yapmak amacı ile giden yabancı uyruklu gazeteciler başvurularında verilen vize türüdür. J1 ve J2 başvurularında; başvuranın Çin’de uzun süreli bulunan yabancı basın kurumlarının ve yabancı uyruklu gazetecilerinin röportajları hususundaki ilgili kurallarına uygun olarak onay işlemlerini yerine getirmesi ve ilgili başvuru evraklarını temin etmesi gerekmektedir. J2 vizesi başvurularında, başvuranın Çin’in yetkilendirilen kurumları tarafından Çin’e röportaj yapmak üzere davet edilen yabancı uyruklu gazeteci olması durumunda, Çin tarafının yetkilendirilen kurumun vize bildirim formunun sunulması sonucunda yapılacak değerlendirme neticesinde vize verilebilir. Çin’in yetkilendirilen kurumları tarafından davet edilmemiş J2 vizesi başvuranın aşağıdaki evrakları sunması gerekmektedir. Çin basın vizesi (J1-J2) için gerekli belgeler
Pasaport: Başvuru tarihi itibari ile geçerlilik süresi 6 aydan fazla olan ve en az iki boş vize sayfası bulunan yeni tip çipli bordo pasaportun aslı.
Fotoğraf (2 adet): Arka fonu beyaz, ön cepheden çekilmiş, kulaklar görünür, beyaz kıyafet ve gözlük olmayan, mat kâğıda basılmış fotoğraf. Fotoğraf ölçüleri ve özellikleri için aşağıdaki örnek fotoğrafı inceleyiniz.
Çin vizesi için resim ölçüleri indir
Dilekçe (asıl – ıslak imzalı): Şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı vize dilekçesinin aslı. Örnek dilekçeyi aşağıdaki dokümanlar kısmından indiriniz.
Çin dilekçe örneği indir
Faaliyet belgesi (asıl): Firmanızın bağlı bulunduğu ticaret, sanayi, esnaf odası vb. den son 6 ay içerisinde alınmış olan Faaliyet Belgesinin Aslı.
Vergi levhası (fotokopi): 2016 Yılı onaylı, şirketin vergi levhasının fotokopisi.
Nüfus cüzdanı (fotokopi): Başvuran kişiye ait renkli veya fotoğrafın ve üzerindeki bilgilerin net göründüğü nüfus cüzdanı fotokopisi.
Davet mektubu (fotokopi): Çin resmi makamlarından alınmış olan, bar kodlu, belediye davetiyesi mail veya fotokopisi. Barkotlu davetiye tek sayfa ve iki sayfa olmak üzere iki şekilde gelmektedir. Eğer tek sayfa gelmişse bu davetiye başvuru için yeterlidir. Fakat eğer iki sayfa formatında gelen davetiye ise aynı zamanda firma da davetiye göndermelidir. Talep edilen davet mektubunun Çincesi: 授权单位邀请函。
Basın kartı (asıl): Başvuran kişiye ait basın kartının aslı.